Kaj že ponujajo Slovenske gorice

Izvedeli smo, da pod okriljem društva Las Ovtar, ki deluje v okviru Razvojne agencije za razvoj Slovenskih goric (RASG), skrbijo za promocijo in razvoj Slovenskih goric, pomagajo pa tudi pri prodaji izdelkov in spominkov. Več najdete na spletni strani https://www.rasg.si/index.php/spominki

Tam smo odkrili zanimivo ponudbo spominkov. Ponudba se zelo prekriva z našimi idejami in s tem, kar že ponujamo v kraju.

Zelo zanimiv je spominek, imenovan Polne vreče zgodb; gre za vrečke različnih velikosti, sešite iz kosov starega blaga, opremljene z zgodbami, ki jih piše avtorica projekta. Nekatere imajo dodane tudi kazalke za knjige, poimenovane gumboglavke. Tudi mi smo razmišljali o šivanju vrečk z dišavami ali lanenimi semeni, kar smo že ponujali na naši stojnici.

Drug tak spominek je Spomin na Slovenske gorice; gre za lično škatlico z igro spomin, na slikah pa so utrinki s potovanja po Slovenskih goricah. Spominek je uporaben, na njem se ne nabira samo prah. Izdelan je iz naravnih materialov.

Tretja ponudba pa so Poletne s predpasnikom in ruto, ki obujajo življenje viničarja, ki smo ga tudi že prikazali v našem popotovanju S kočijo med vinograde. Poletne so bile plačilo, ruta in predpasnik pa vsakdanji oblačili.