Spominki naše šole

soncnicaOsnovna šola Sveta Ana ima že vrsto let svoj zaščitni znak – sončnico. Čeprav naši kraji niso ravno znani po njih, pa se vse več domačinov loteva vzgoje sončnic, ki jih porabijo za izdelavo produktov, tudi spominkov. Tako smo tudi na naši šoli pred leti oblikovali sončnico kot naš zaščitni znak in jo podarjamo obiskovalcem ali izvajalcem določenih dejavnosti. Izdelamo jo iz gline ali posebne mase.

Ne smemo pa mimo predstavitve spominkov, ki smo jih ponujali v okviru naših ponudb in produktov v zadnjih šestih letih, kar sodelujemo na festivalih TPLG. Ob vsaki predstavitvi na stojnici so naše majice imele na sprednji strani sončnico z napisom Sv. Ana. Vsako leto pa smo se tudi trudili, da bi obiskovalcem podarili spominek ali jih z njim povabili na svojo stojnico.

Naj naštejemo nekaj teh spominkov, več povedo fotografije spodaj, predstavili pa jih bomo tudi na stojnici.

Prvo leto smo pripravili Koruzno popotovanje s koruzno jüžno, kulinarično ponudbo s koruznim tamerlom, kot spominek pa smo delili »koruzkoje« – majhne magnetke z našo maskoto. Potem smo v dvodnevnem Potepu po Ščavnici delili priponke v obliki tarče, predstavili pa izdelke iz filca. Pripoved o lanu in Oberlosu je prinesla mošnjičke z lanenim semenom in poslikane prtičke iz lanenega platna, kar je naravno in uporabno. Potem smo se odpravili S kočijo med vinograde in griče, ponujali čaje v darilnih vrečkah iz eko papirja in čaje iz Čajnice ter izdelali spominek na trsju vinske trte. Cülice, košarice in metlice smo izdelovali in ponujali v našem potovanju S cülo na rajžo. V kulturnem druženju Kulturajmo po Anovsko pa smo vabili z mini gledališči – kamišibaji, podarjali plesne pare in imeli odličen promocijski material. Ob vsaki ponudbi pa nismo pozabili na domače dobrote, od gibanice, potice in domačega kruha do sokov.